Nyheder ⌟

Nanna og Marie er ret forskellige, og netop derfor passer de rigtig godt sammen i en 29er-jolle

29er VM 2024 i Aarhus (1. – 9. august) nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os helt vildt til at tage imod jer. Som en optakt har vi talt med to 29er-par, der begge ser frem til at skulle sejle på hjemmebane. Inden august bringer vi to interviewartikler på vores hjemmeside samt videoklip […]
23. juli 2024

29er VM 2024 i Aarhus (1. – 9. august) nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os helt vildt til at tage imod jer. Som en optakt har vi talt med to 29er-par, der begge ser frem til at skulle sejle på hjemmebane. Inden august bringer vi to interviewartikler på vores hjemmeside samt videoklip fra interviewene på vores sociale medier.

Denne artikel handler om 29er-makkerparret Nanna Schroll Nørgaard på 20 år, der bor i Horsens og Marie Maier på 17 år fra Fredericia, der har sejlet sammen siden februar 2023. De er to ret forskellige unge mennesker, men tilsammen komplimenterer de hinanden rigtig godt. 

Hvordan er rollefordelingen i jeres makkerskab?

Marie: På land har vi ikke nogen speciel rollefordeling, men når vi er på vandet og sejler, så har vi hver vores udgangspunkt og position. Det er fx nemmere for Nanna at have det store overblik og holde øje med, hvor vi sejler hen fra hendes sted i jollen. 

Nanna: Som personer er vi selvfølgelig forskellige. Jeg plejer at have mere struktur og styr på de små ting, hvor Marie er mere intuitiv og kommer med de gode idéer. 

Hvordan passer I to sammen som to forskellige unge mennesker?

Marie: Kort sagt, så er Nanna den strukturerede, og jeg er det kreative hoved. Og så er vi ret gode til at komme videre, hvis vi bliver sure på hinanden. 

Nanna: Vi bliver faktisk tit kortvarigt sure på hinanden, hvis der fx kommer vand i båden eller noget. Men vi kommer hurtigt ud af det igen, og det ender med, at vi griner lidt af det, og så er vi videre. 

Hvad ser I allermest frem til ved at skulle sejle VM på hjemmebane?

Marie: Jeg ser rigtig meget frem til, at vi kan fokusere 100% på at sejle. At vi fx ikke skal bruge kræfter på at finde ud af, hvor vi skal handle eller andre praktiske ting. Så det bliver rigtig dejligt at kunne holde fokus. 

Nanna: Ja, og så bliver det også bare rigtig godt at kende de faste rammer, vi kommer til at have under VM. Så at al forberedelsen, inden vi skal på vandet, er kendt, og som det plejer at være, bliver bare supergodt. Derudover har vi nok også en fordel i, at vi er vant til at sejle ud for Aarhus, så vi kender vind, vejr og vandet bedre end de fleste.

Marie: Ja, man kan sige, at vi ved ikke, hvordan vejret kommer til at være, men vi kender de tegn, vi skal kigge efter her. 

Hvilke fordele tror I, at I kommer til at have ved at sejle VM i Aarhus?

Marie: Vi danskere er rigtig gode til at sejle på fladt vand og i springende vind, og det er der tit ud for Aarhus. Så det kan absolut blive en fordel, hvis vejret bliver sådan. 

Nanna: Ja, det er også derfor, at vores teamnavn, som vi også har stående bag på båden, er ”Team Hoppeboldene”, fordi vi er rigtig gode til at springe rundt på båden, reagere i forhold til vind og vejr og til at omstille os. Og når der er en vis sandsynlighed for, at det er kendt vejr vi møder i august, så kan det bestemt være en fordel for os. 

Hvordan kan I bruge VM til at komme tættere på jeres langsigtede mål? 

Nanna: Vi kan altid bruge et stort præstationsstævne som det her til at bevise over for os selv, men også vise andre, at vi er gode til at sejle. 

Marie: Og så vil man også gerne kunne skrive en topplacering på ens CV og vise sin makker, at man er dedikeret.