Medlemsklubber

Sailing Aarhus blev skabt på baggrund af en tanke om et fælles sejlsports-Aarhus af følgende klubber: Marselisborg Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Aarhus Sejlklub, Århus Windsurfing Klub og Kaløvig Bådelaug.

Herunder kan du læse om de fem klubber, og om hvilken klub der passer bedst til dig, hvis du gerne vil i gang med at sejle. 

Om

Kaløvig Bådelaug

Kaløvig Bådelaug, som er den største af Sailing Aarhus-klubberne, ligger nord for Aarhus i Skødstrup. Klubben ejer, som den eneste af de fem Sailing Aarhus-klubber, selv havnen; Kaløvig Bådehavn. Klubben har været vært for en lang række internationale kapsejladser, blandt andet 29er VM i 2013, Nacra 17 VM samt Laser EM i 2015.

AKTIVITETER

Klubben rummer et stort udvalg af aktiviteter, så man kan udvikle sig som sejler og være en del af det aktive fællesskab hos Kaløvig Bådelaug gennem hele livet. Blandt andet planlægges udflugter løbende for klubbens medlemmer. Hver uge afholdes der kapsejlads, mandage for piger og onsdage for alle. Har du ikke egen båd, kan du stadig deltage som gast på en af de deltagende både. Klubben har desuden et hold med i Sejlsportsligaen, som afholdes årligt. Holdet er sammensat blandt alle klubbens medlemmer. Har du egen båd, kan du opbevare den hos Kaløvig Bådehavn, så du hurtigt kan komme en tur på vandet. Er man ny i sejlsporten, har man som voksen mulighed for at starte i sejlerskole, så man kan lære at færdes sikkert og effektivt på vandet. Som barn starter man typisk op i en optimistjolle eller måske europajolle, hvis man er lidt ældre. Klubben vil kunne vejlede omkring den rigtige sejler-opstart for dig. Hos Kaløvig Bådelaug tilbydes der, udover de mere traditionelle former for sejlads, også kajakroning. Her afholdes frironings-kursus, som man kan benytte sig af, hvis man er nybegynder. Klubben har desuden en lille afdeling af fiskere med deres egne aktiviteter. Er du interesseret i at høre nærmere om kajakroning, pigesejlads og optimistsejlads, så hold øje med klubbens informationsaftener i foråret.

Adresse: Åstrup Strandvej 68A, 8541 Skødstrup

Mail: kbl@kblsail.dk

Hjemmeside: www.kblsail.dk

Bliv sejler i Kaløvig

BØRN (8 til 15 år) kan starte op med et introforløb i et udvalg af alders-passende joller. Du kan lære at sejle i f.eks. Zoom8-jollen eller Optimistjollen.

FOR UNGE (15 til 20+) bliver udvalget af joller udvidet, og der er mulighed for at sejle Europa jolle, 29’er eller 49’er jolle, og er du dygtig nok, kan du endda repræsentere Kaløvig i Sejlsportsligaen i Dansk Sejlunions sportsbåd J/70.

FOR VOKSNE (20+) er der mulighed for at starte på sejlerskole, hvor man kan starte fra bunden, finpudse sine evner eller tage duelighedsbevis, alt efter dine egne ønsker og dit nuværende niveau.

ANDRE OPSTARTSFORMER, FÆLLESSKABER OG INTRODUKTIONER

ALLE UNGE OG VOKSNE (16-25+) kan stille op til klubbens hold i sejlsportsligaen, der sejles hvert år i sportsbåden J/70.

HVER MANDAG AFTEN afholdes der kapsejlads for kvinder.

HVER ONSDAG AFTEN afholdes der onsdagskapsejlads. Der sejles ca. en time, hvorefter der afsluttes med en øl og lidt brød.

DE GRÅ SÆLER er en gruppe ældre, aktive sejlere på efterløn, der mødes hver onsdag mellem kl. 10.00 – 12.00, til en kop kaffe og en hyggelig snak.

FISKERNE er en gruppe af 30 fiskere, der holder til på ”Bryggen” i den lille og hyggelige varmestue, som har navnet ”Hyttefadet”. Ønsker du at blive en del af fiskerne, kan du kontakte udvalgsformand Birgitte Sauer på mail: birgittesauer@email.dk

Hold øje med infoaftener i foråret på www.kblsail.dk, hvis du er interesseret i kajak, pigesejladser eller optimistsejlads.

Om

Marselisborg Sejlklub

Marselisborg Sejlklub, som er den yngste af Sailing Aarhus klubberne, findes i Marselisborg Havn umiddelbart syd for Aarhus Havn og tæt ved Strandvejen, Marselisborg Slot og Moesgård Strand og Skov. Klubben har været vært for en lang række kapsejladser, blandt andet Yngling EM i 2012, Prince Henrik Silver Trophy i 2014. Klubben er desuden, sammen med Sailing Aarhus, værter for det årligt afholdte 12mR.
AKTIVITETER

Hos Marselisborg Sejlklub er der en afdeling for voksne samt en ungdomsafdeling, som begge tilbyder aktiviteter til både nye og de mere rutinerede sejlere. Bådejere kan desuden opbevare deres både her. For nye sejlere kan voksne starte på sejlerskole, hvor man blandt andet kan tage duelighedsbevis. Børn starter i f.eks. optimistjoller og efterhånden som de bliver ældre og får mere erfaring, kan de rykke op i de lidt større og sværere jolletyper. Klubben råder over fire Elliot Kølbåde, som benyttes til forskellige aktiviteter i ugens løb. Der afholdes Mandagsmatch såvel som pointsejladser på onsdagsbanen, begge bedre egnet for de lidt mere erfarne sejlere. Er man mere ny i sejlsport, kan man med fordel benytte sig af klubbens tilbud tirsdag og torsdag i stedet. Ancha, de studerendes sejlklub for 18-29 årige, mødes for at sejle om tirsdagen og spiser aftensmad sammen bagefter. Ungdomsafdeling tilbyder kølbådstræning i bådene for 15-18 årige om torsdagen.

Adresse: Marselisborg Havnevej 100B, 8000 Aarhus C

Mail: medlem-admin@marselisborgsejlklub.dk

Hjemmeside: www.marselisborgsejlklub.dk

Bliv sejler i Marselisborg

Børn (fra 8 år) kan man starte ud som sejler i joller, hvor der er mulighed for træning, så man kan lære at færdes sikkert og effektivt på vandet.

Unge (15 til 25 år) kan være en del af klubbens ungdomsmiljø, indtil man er 25 år, men man behøver ikke at blive så længe, hvis man ønsker at blive seniorsejler.

For voksne (26+) tilbyder Marselisborg Sejlklub også en sejlerskole, som primært henvender sig til de voksne. På sejlerskolen er der mulighed for at starte fra bunden, finpudse sine evner eller tage duelighedsbevis alt efter dine egner ønsker og dit nuværende niveau.

ANDRE OPSTARTS-FORMER, FÆLLESSKABER, INTRODUKTIONER

Studerende i alderen 18 til 29 år kan melde sig ind i Ancha – de studerendes sejlklub, som er et socialt fællesskab for alle unge sejlsportsinteresserede uanset niveau. Et medlemskab af Ancha koster et engangsbeløb på 1000 kroner, hvorefter man betaler et årligt beløb på 400 kroner til Marselisborg Sejlklub.

Som ungdomssejler (under 25) har kan man i to uger få lov til at afprøve sejlsport, inden man melder sig ind i klubben. Der er ungdomssejlads tirsdag og torsdag.

Aftenkapsejlerne også kaldet onsdagsbanen afvikles som ordet antyder hver onsdag. Efter sejladserne hygges der i klubhuset med mad og en enkelt fadøl.

Havfruerne er en gruppe aktive damer på efterløn, der mødes til hygge den første torsdag i ulige uger kl. 10.00. Programmet består af både julefrokoster, museumsture, traveture, yoga, sejlture og meget andet.

Sølvrævene er ligeledes en gruppe aktive herrer på efterløn, der mødes torsdag i lige uger kl. 10.00 i klubhuset. Så er du ved at være lidt grå i toppen, så er sølvrævene måske noget for dig.

Om

Aarhus Sejlklub

Aarhus Sejlklub er beliggende i den gamle fiskeri- og lystbådehavn midt i Aarhus og er reelt en fusion mellem Århus Sejlklub og Århus Yacht Klub. Den medstiftende klub Aarhus Sejlklub blev stiftet i 1879, så med en vis tilsnigelse kan man sige, at klubben er den ældste i Aarhus. Aarhus Sejlklub har været værter ved en række kapsejladser som blandt andet 49er og 49erFX EM i 2013 samt været medarrangør af 49er ungdoms VM i 2014.

AKTIVITETER

Som ny sejler kan man som voksen starte på sejlerskole, som består af undervisning i både praktisk og teoretisk sejlads. Børn starter typisk op i optimistjolle, og unge i 29’er eller 49’er. Alt dette vil de, i klubben, kunne rådgive dig omkring, når du henvender dig. Hos Aarhus Sejlklub kan du, både som nybegynder og mere erfaren sejler, komme ud at sejle med en af klubbens J/70er-både. Dette foregår om mandagen for sejlere under 23, og torsdag for dem der er over 23. Klubben tilbyder også fælles SUP for nybegyndere og øvede både mandag og onsdag. Det er også mulighed for opbevaring af egen båd som medlem af Aarhus Sejlklub.

Adresse: Kystpromenaden 7, 8000 Aarhus C

Mail: mail@aarhussejlklub.dk

Hjemmeside: www.aarhussejlklub.dk

Bliv sejler i Aarhus Sejlklub

Børn (9-10 år) kan i Aarhus Sejlklub starte ud med jollesejlads og med alderen rykke videre til mere udfordrende joller.

Unge (13-23 år) i Aarhus Sejlklub sejler primært Zoom8, 29’er, Europa og Laserjollen. Der er også mulighed for at surfe i den olympiske klasse kaldet RS:X.

For voksne (23+ år) kan man gå på sejlerskole. Undervisningen foregår på hold af tre personer af 2 ¼ time ugentligt med fast instruktør. Her bliver der lagt vægt på praktisk sejllads med elementer af teori, navigation, meteorologi og søsikkerhed.

ANDRE OPSTARTS-FORMER, FÆLLESSKABER, INTRODUKTIONER

Hver tirsdag afvikler Aarhus Sejlklub og Egå Sejlklub et fælles pointsejllads for rutinerede sejlere.

Hver onsdag afvikles onsdagssejladserne, som er et tilbud til joller og sejlerskolens kølbåde om at sejle på korte baner med mange starter og manøvrer på en relativt kort bane. Første start går kl. 18.15 for joller og kl. 18.20 for kølbåde.

Aarhus Sejlklub kører desuden et projekt med fællessejlads i sportsbåden J/70. Her foregår sejladserne mandag (13-23 år) og torsdag (23+ år) fra kl. 17.00. Gennem J/70 projektet kan man få lov til at være med på to gratis prøvesejladser, hvorefter du skal bestemme, om du vil fortsætte. Der er også mulighed for at købe et otte-turs-kort til deltagelse (kræver dog klubmedlemskab), og det kan være en mindre forpligtende måde at få lidt praktisk sejler-erfaring.

Aarhus Sejlklub tilbyder som en af de få klubber sejlads for handicappede. Der sejles i sejlbåde, der er indrettet på en let og overskuelig måde. Ønsker du yderligere information vedrørende handicapsejllads, så kontakt Peter Svarre, formand for handicapudvalget på mail pesvarre@gmail.com.

Om

Sejlklubben Bugten Aarhus

Sejlklubben Bugten Aarhus er beliggende i den gamle fiskeri- og lystbådehavn midt i Aarhus; og har eksisteret siden 1913. Klubben har været værter ved en række arrangementer, blandt andet i 2011 hvor klubben havde besøg af over 60 fartøjer fra den svenske Kryssarklubben, samt i 2014 hvor klubben var medarrangør af 49er Youth World Championship.

AKTIVITETER

Klubben råder over fire klubbåde, så det er muligt at komme på vandet og lære at sejle uden selv at have en båd. Som et opstartsforløb for nye sejlere kan nye sejlere komme med som gast i en af disse klubbåde, her bruges pensum til duelighedsbevis som rettesnor. Det er også muligt at opbevare sin egen båd ved Sejlklubben Bugten Aarhus, så den hurtigt er klar til en tur på vandet. For medlemmer og deres familier og venner arrangeres forskellige sociale arrangementer, som f.eks. frokost i klubhuset og julefrokost. Der arrangeres desuden familiesejladser, både tur- og kapsejladser med fokus på hygge og fællesskab. Derudover arrangeres der mere seriøse kapsejladser fast i løbet af året, blandt andet Tunø Rundt og Kalø-sejladsen

Adresse: Kystpromenaden 1, 8000 Aarhus C

Mail: sejlklubbenbugten@gmail.com

Hjemmeside: www.bugten.dk

Bliv sejler i sejklubben Bugten

Der er ingen aktiviteter for børn og unge i Sejlklubben Bugten.

For voksne (18+ år) er der mulighed for at komme på vandet og lære at sejle uden selv at have en båd. Sejlklubben Bugten råder over to Folkebåde, én H-båd og en Scan-kap 99´er. Alle både bruges som ”delebåde” og kan hjælpe nye sejlere i gang uden selv at skulle eje en båd. Det er enormt socialt og helt i klubbens ånd. Hvis du vil høre mere om klubbens aktiviteter, kan du kontakte Aage Bech Kristensen på mail: aagebech@mail.ck

ANDRE OPSTARTS-FORMER, FÆLLESSKABER, INTRODUKTIONER

Hver torsdag arrangeres der torsdagssejlads. Der afholdes i alt 12 sejladser i løbet af sæsonen med første start kl. 19.00.

Singlehand-sejladsen afvikles på torsdags-banen, og som navnet angiver med kun én person i hvert fartøj. Kontakt Sejlklubben Bugten for mere information vedrørende Singlehand-sejladsen.

Kyllingesejladsen er en efterårssejlads for klubbens medlemmer, hvor der hygges og sejles om ”Kyllingepokalen”. Vinderen kan kalde sig for SBA Mester, og arrangementet afvikles hen over formiddagen med frokost og hygge i det grønne.

Kalø-sejladsen er en distance-sejlads på ca. 26 sømil og en årligt tilbagevendende event.

Senior Service er Sejlklubben Bugtens frivillige korps, der hovedsageligt består af ældre pensionerede medlemmer af sejlklubben. De frivillige står for vedligeholdelse af klubben og mødes jævnligt til hygge i det lokale klubhus.

Bøjeholdet sørger for udlægning, optagning og vedligeholdelse af Dansk Sejlunions fortøjningsbøjer i Begtrup Vig og ved Moesgård strand. Bøjeholdets medlemmer består typisk af personer fra Senior Service-gruppen. Vil du høre mere om Bøjeholdet, så kontakt Preben Hvas på phvas@privat.dk

Clemens-holdet sørger for vedligeholdelsen, søsætning og optagning af Sejlkubben Bugtens dommerbåd ”clemens”. Båden bliver brugt til at afvikle diverse kapsejladser, og mandskabet består typisk af frivillige fra Senior Service. Vil du høre mere om Clemens-holdet, så kontakt Leif Grøn Nielsen på Groen.Nielsen@privat.dk

Om

Århus Windsurf Klub

Århus Windsuring Klub er én af Danmarks største og ældste surfklubber, stiftet i 1983 med over 200 medlemmer. Klubben ligger i nybyggede faciliteter ved Egå Åkrog, lige ud til stranden og Aarhusbugten. Århus Windsurfing Klub er medlem af Dansk Sejlunion og Idrætssamvirket Aarhus og har et meget ambitiøst træningsmiljø og en række attraktive rekrutteringsaktiviteter.

AKTIVITETER

Er man ny til windsurfing, kan man starte op med et intensivt begynderkursus, hvor man kan leje det nødvendige udstyr. Der arrangeres desuden klubture flere gange om året for klubbens medlemmer. Hele ugen er der fyldt med aktivitet i klubben, hvor der mandag og tirsdag er træning for både junior og letøvede, og torsdag er der klubaften, hvor bliver der grillet og hygget. Er du ikke medlem, men er blevet nysgerrig på sporten, så kom ned forbi på klubaften og oplev stemningen. Udover de mere faste aktiviteter er der hos Århus Windsurf Klub meget åbne for at afholde alle de arrangementer, medlemmerne har lyst til at stable på benene. Derfor har klubben tidligere afholdt både Brunotti Surf Cup, førstehjælpskurser, julefrokoster og meget andet.

Adresse: Åkrogs Strandvej 34, 8240 Riiskov

Mail: aawk.surf@gmail.com

Hjemmeside: www.åwk.dk

Bliv windsurfer i Aarhus

Børn og unge (10-17 år) har mulighed for at deltage i surf mandag og tirsdag, hvor der hver gang vil være to faste trænere og én assistenttræner. Mandag er for begyndere og tirsdag er for videregående juniorer. Klubben sørger for at både ligger klar som sikkerhed, og her bliver træningen som udgangspunkt planlagt ud fra deltagernes individuelle niveau, så alle kan have det sjovt samtidig. Surf for begynder er 10 mandage fra kl. 16.00-18.00, og videregående er 10 tirsdage fra kl. 17.00-20.00. Vil du høre mere, så kontakt Niklas Lillelund på niklasden291@gmail.com

For voksne (18+ år) er der mulighed for at starte til begyndertræning, hvor undervisningen foregår på hold af otte personer af fire timer over tre gange. Her bliver der lagt vægt på praktisk sejllads med elementer af teori, vindaflæsning og teknik.

ANDRE OPSTARTS-FORMER, FÆLLESSKABER, INTRODUKTIONER

Begyndertræning afvikles med op til otte personer på hvert hold, og her bliver du undervist i såvel teoretisk som praktisk windsurfing. Undervisningen er fordelt over tre dage á fire timer, og man skal selv sørge for surfbeklædning og svømmevest, som er obligatorisk. Vil du høre mere, så kontakt Niklas Lillelund på niklasden291@gmail.com. Prisen for et begyndertræningskursus i ÅWK er følgende:

– Under 18 år: 1800,- kr. inkl. instruktionsbog og ÅWK-medlemskab.
– Over 18 år: 1400,- kr. inkl. instruktionsbog og ÅWK-medlemskab.

Mandagssurf for let øvede er en aften for de windsurfere, der har stiftet bekendtskab med sporten, og som ønsker at udvikle deres færdigheder inden for windsurfing. Træningen afholdes 10 mandage fra kl. 18.00-20.00.

Windfoil intro er et nyt kursus, der tilbydes gratis i ÅWK. På hvert kursus er der plads til fem deltagere, og tilmeldingen foretages efter ”først til mølle-princippet”. Er du allerede inkarneret windsurfer og vil stifte bekendtskab med windfoil, så følg med på ÅWK´s facebookside

Hver torsdag fra kl. 17.00 er der klubaften i ÅWK. Aftenen er indbegrebet af hygge og en masse aktivitet omkring klubhuset og naturligvis på vandet. Er man nyt medlem og søger gode råd m.h.t. windsurfing, grej eller blot ønsker at være en del af fællesskabet, så er torsdag aften det helt rigtige tidspunkt at møde op på. I sommerperioden bliver der desuden grillet, og der er altid mulighed for at købe lækker grillmad.

Klubture bliver som minimum afholdt to gange om året i form af en forårstur og en efterårstur. Klubturene afvikles typisk over en weekend, hvor der surfes, hygges, grilles og festes.