Nyheder ⌟

29er VM: Spændingen og vinden tager til

Efter tre dage med ni kvalifikations-sejladser er de godt 500 sejlere ved 29er VM klar til at sejle finaleserien frem til fredag, hvor årets verdensmestre bliver fundet.
6. august 2024

Der er udsigt til, at både spændingen og vinden tager til i styrke i de kommende dage på bugten ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Fra i morgen sejler de 258 deltagende 29er besætninger fra 27 lande nemlig finaleserie, hvor de 45 bedst placerede besætninger konkurrerer mod hinanden i et guld-felt, mens resten af deltagerne er inddelt i hhv. sølv-, bronze-, smaragd-, lilla- og hvidt felt.

Ni sejladser gennemført

Sejlerne har allerede oplevet, at i Danmark rimer højtryksvejr med solskin på let vind, men det ser ud til, at der måske kommer et vejrskifte i de kommende dage med tiltagende vind frem mod fredag.

Heldigvis har en 29er ikke brug for mange sekundmeter for at skyde fart, og det har derfor været muligt at gennemføre alle ni planlagte kvalifikations-sejladser for alle seks felter på de tre baner, som de mange både er fordelt på.

Guld-felt med tre danske både

Den italienske besætning på ITA 3 går bedst ud af kvalifikations-sejladserne med en samlet føring takket være i alt 7 førstepladser og ligger dermed også forrest i feltet af mandlige besætninger. Hos kvinderne har HKG 3053 fra Hong Kong sat sig solidt på førstepladsen, mens det blandt de mixede besætninger er POL 3237, der ligger bedst, og som også samlet indtager en 2. plads. Alle resultater er foreløbige.

Tre danske besætninger ser ud til at komme med i guld-feltet, nemlig DEN 3388 med Nicklas Holt og Mads Larsen, DEN 3158 med Marie Maier og Nanna Nørgaard og endelig DEN 2956 med Josefine Nøjgaard og Esther Houborg.

Følg resultaterne fra 29er VM 2024 i Aarhus her

Se billeder fra 29er VM 2024 i Aarhus her