Medlemsklubber

Sailing Aarhus blev skabt på baggrund af en tanke om et fælles sejlsports-Aarhus af følgende klubber: Marselisborg Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Aarhus Sejlklub, Århus Windsurfing Klub og Kaløvig Bådelaug.

Herunder kan du læse om de fem klubber:

Om

Kaløvig Bådelaug

Kaløvig Bådelaug, som er den største af Sailing Aarhus-klubberne, ligger nord for Aarhus i Skødstrup. Klubben ejer, som den eneste af de fem Sailing Aarhus-klubber, selv havnen; Kaløvig Bådehavn. Klubben har været vært for en lang række internationale kapsejladser, blandt andet 29er VM i 2013, Nacra 17 VM samt Laser EM i 2015.

AKTIVITETER

Klubben rummer et stort udvalg af aktiviteter, så man kan udvikle sig som sejler og være en del af det aktive fællesskab hos Kaløvig Bådelaug gennem hele livet. Blandt andet planlægges udflugter løbende for klubbens medlemmer. Hver uge afholdes der kapsejlads, mandage for piger og onsdage for alle. Har du ikke egen båd, kan du stadig deltage som gast på en af de deltagende både. Klubben har desuden et hold med i Sejlsportsligaen, som afholdes årligt. Holdet er sammensat blandt alle klubbens medlemmer. Har du egen båd, kan du opbevare den hos Kaløvig Bådehavn, så du hurtigt kan komme en tur på vandet. Er man ny i sejlsporten, har man som voksen mulighed for at starte i sejlerskole, så man kan lære at færdes sikkert og effektivt på vandet. Som barn starter man typisk op i en optimistjolle eller måske europajolle, hvis man er lidt ældre. Klubben vil kunne vejlede omkring den rigtige sejler-opstart for dig. Hos Kaløvig Bådelaug tilbydes der, udover de mere traditionelle former for sejlads, også kajakroning. Her afholdes frironings-kursus, som man kan benytte sig af, hvis man er nybegynder. Klubben har desuden en lille afdeling af fiskere med deres egne aktiviteter. Er du interesseret i at høre nærmere om kajakroning, pigesejlads og optimistsejlads, så hold øje med klubbens informationsaftener i foråret.

Adresse: Åstrup Strandvej 68A, 8541 Skødstrup

Mail: kbl@kblsail.dk

Hjemmeside: www.kblsail.dk

Om

Marselisborg Sejlklub

Marselisborg Sejlklub, som er den yngste af Sailing Aarhus klubberne, findes i Marselisborg Havn umiddelbart syd for Aarhus Havn og tæt ved Strandvejen, Marselisborg Slot og Moesgård Strand og Skov. Klubben har været vært for en lang række kapsejladser, blandt andet Yngling EM i 2012, Prince Henrik Silver Trophy i 2014. Klubben er desuden, sammen med Sailing Aarhus, værter for det årligt afholdte 12mR.
AKTIVITETER

Hos Marselisborg Sejlklub er der en afdeling for voksne samt en ungdomsafdeling, som begge tilbyder aktiviteter til både nye og de mere rutinerede sejlere. Bådejere kan desuden opbevare deres både her. For nye sejlere kan voksne starte på sejlerskole, hvor man blandt andet kan tage duelighedsbevis. Børn starter i f.eks. optimistjoller og efterhånden som de bliver ældre og får mere erfaring, kan de rykke op i de lidt større og sværere jolletyper. Klubben råder over fire Elliot Kølbåde, som benyttes til forskellige aktiviteter i ugens løb. Der afholdes Mandagsmatch såvel som pointsejladser på onsdagsbanen, begge bedre egnet for de lidt mere erfarne sejlere. Er man mere ny i sejlsport, kan man med fordel benytte sig af klubbens tilbud tirsdag og torsdag i stedet. Ancha, de studerendes sejlklub for 18-29 årige, mødes for at sejle om tirsdagen og spiser aftensmad sammen bagefter. Ungdomsafdeling tilbyder kølbådstræning i bådene for 15-18 årige om torsdagen.

Adresse: Marselisborg Havnevej 100B, 8000 Aarhus C

Mail: medlem-admin@marselisborgsejlklub.dk

Hjemmeside: www.marselisborgsejlklub.dk

Om

Aarhus Sejlklub

Aarhus Sejlklub er beliggende i den gamle fiskeri- og lystbådehavn midt i Aarhus og er reelt en fusion mellem Århus Sejlklub og Århus Yacht Klub. Den medstiftende klub Aarhus Sejlklub blev stiftet i 1879, så med en vis tilsnigelse kan man sige, at klubben er den ældste i Aarhus. Aarhus Sejlklub har været værter ved en række kapsejladser som blandt andet 49er og 49erFX EM i 2013 samt været medarrangør af 49er ungdoms VM i 2014.

AKTIVITETER

Som ny sejler kan man som voksen starte på sejlerskole, som består af undervisning i både praktisk og teoretisk sejlads. Børn starter typisk op i optimistjolle, og unge i 29’er eller 49’er. Alt dette vil de, i klubben, kunne rådgive dig omkring, når du henvender dig. Hos Aarhus Sejlklub kan du, både som nybegynder og mere erfaren sejler, komme ud at sejle med en af klubbens J/70er-både. Dette foregår om mandagen for sejlere under 23, og torsdag for dem der er over 23. Klubben tilbyder også fælles SUP for nybegyndere og øvede både mandag og onsdag. Det er også mulighed for opbevaring af egen båd som medlem af Aarhus Sejlklub.

Adresse: Kystpromenaden 7, 8000 Aarhus C

Mail: mail@aarhussejlklub.dk

Hjemmeside: www.aarhussejlklub.dk

Om

Sejlklubben Bugten Aarhus

Sejlklubben Bugten Aarhus er beliggende i den gamle fiskeri- og lystbådehavn midt i Aarhus; og har eksisteret siden 1913. Klubben har været værter ved en række arrangementer, blandt andet i 2011 hvor klubben havde besøg af over 60 fartøjer fra den svenske Kryssarklubben, samt i 2014 hvor klubben var medarrangør af 49er Youth World Championship.

AKTIVITETER

Klubben råder over fire klubbåde, så det er muligt at komme på vandet og lære at sejle uden selv at have en båd. Som et opstartsforløb for nye sejlere kan nye sejlere komme med som gast i en af disse klubbåde, her bruges pensum til duelighedsbevis som rettesnor. Det er også muligt at opbevare sin egen båd ved Sejlklubben Bugten Aarhus, så den hurtigt er klar til en tur på vandet. For medlemmer og deres familier og venner arrangeres forskellige sociale arrangementer, som f.eks. frokost i klubhuset og julefrokost. Der arrangeres desuden familiesejladser, både tur- og kapsejladser med fokus på hygge og fællesskab. Derudover arrangeres der mere seriøse kapsejladser fast i løbet af året, blandt andet Tunø Rundt og Kalø-sejladsen

Adresse: Kystpromenaden 1, 8000 Aarhus C

Mail: sejlklubbenbugten@gmail.com

Hjemmeside: www.bugten.dk

Om

Århus Windsurf Klub

Århus Windsuring Klub er én af Danmarks største og ældste surfklubber, stiftet i 1983 med over 200 medlemmer. Klubben ligger i nybyggede faciliteter ved Egå Åkrog, lige ud til stranden og Aarhusbugten. Århus Windsurfing Klub er medlem af Dansk Sejlunion og Idrætssamvirket Aarhus og har et meget ambitiøst træningsmiljø og en række attraktive rekrutteringsaktiviteter.

AKTIVITETER

Er man ny til windsurfing, kan man starte op med et intensivt begynderkursus, hvor man kan leje det nødvendige udstyr. Der arrangeres desuden klubture flere gange om året for klubbens medlemmer. Hele ugen er der fyldt med aktivitet i klubben, hvor der mandag og tirsdag er træning for både junior og letøvede, og torsdag er der klubaften, hvor bliver der grillet og hygget. Er du ikke medlem, men er blevet nysgerrig på sporten, så kom ned forbi på klubaften og oplev stemningen. Udover de mere faste aktiviteter er der hos Århus Windsurf Klub meget åbne for at afholde alle de arrangementer, medlemmerne har lyst til at stable på benene. Derfor har klubben tidligere afholdt både Brunotti Surf Cup, førstehjælpskurser, julefrokoster og meget andet.

Adresse: Åkrogs Strandvej 34, 8240 Riiskov

Mail: aawk.surf@gmail.com

Hjemmeside: www.åwk.dk