Sailing Aarhus

Sailing Aarhus var sin egen nonprofit forening fra 1999 til december 2023, hvor den fusionerede med Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

I dag udgør Sailing Aarhus anden halvdel af vores samlede organisation med alt det bedste fra tidligere.

Sailing Aarhus’ kerneopgaver

De frivillige

De frivillige betød alt for Sailing Aarhus og gør det stadig i vores samlede organisation.

Verdensklasse events

Sailing Aarhus arbejdede hver dag på at afvikle fantastiske events på vand og til lands, og i dag gør vi det sammen i vores nye organisation. 

Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Om Sailing Aarhus

Her kan du læse om, hvad Sailing Aarhus-foreningen stod for på egen hånd, og hvad den bringer med videre ind i den nye samlede organisation. 

Sailing Aarhus var sin egen nonprofit forening og blev stiftet i 1999 på initiativ af de fem sejlklubber i Aarhus: Kaløvig Bådelaug, Egå Sejlklub, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten og Marselisborg Sejlklub. Sailing Aarhus blev skabt på baggrund af tanken om et fælles sejlsports-Aarhus, men var oprettet som en selvstændig forening med egne vedtægter og med det almennyttige formål at udbrede kendskabet til sejlsporten.

Sailing Aarhus har gennem tiden hentet flere store sejlsportsevents til Aarhus, som bl.a. ISAF Youth Sailing World Championship, Volvo Ocean Race ”fly by”, og i 2018 kulminerede det hele med afviklingen af Hempel Sailing World Championship, VM for alle olympiske bådklasser.

I vores nye organisation fortsætter Sailing Aarhus-delen med at skabe oplevelser på vandet og med at støtte op omkring de lokale sejlklubber, der er hele grundfundamentet for eksistensen af organisationen. Alle de mange frivillige, der gang på gang er med til at afvikle internationale sejlsportsevents, er grunden til, at Sailing Aarhus i Aarhus Internationale Sejlsportscenter kan opretholde så højt et niveau på eventafvikling.

Følg med på vores sociale medier