Nyheder ⌟

29er VM: Ventetiden er forbi – konkurrencen er i gang

Endelig kunne de godt 500 unge sejlere ved VM i 29er bådklassen teste formen af ved tre gennemførte sejladser på den første konkurrencedag.
4. august 2024

Dagens planlagte første start på Aarhus Bugten kl. 11.00 måtte dog skubbes nogle timer, da formiddagens vejrudsigt truede med tordenvejr og særdeles ustabil vind. Klokken 13.00 kunne Race Management så melde klar, og de 258 deltagende både blev sat i vandet.

Med vind fra vestlig retning blev de tre baner lagt et godt stykke ude fra kysten for at fange den forholdsvis lette vind, der dog øgedes i løbet af dagen. Det lykkedes derfor at gennemføre alle dagens tre planlagte sejladser på alle tre baner, som er i gang samtidig under kvalifikationsdagene.

Favoritter deler førsteplads

Efter dagens tre sejladser ligger to af favoritterne, som sejlede i forskellige fleets, nemlig den polske båd POL 3237 med den mixede besætning Ewa Lewandowska og Krysztof Krolik og den mandlige italienske besætning ITA 3 med Alex Demurtas og Giovanni Santi foreløbig side om side på en delt 1. plads.

Dagens bedste danske besætninger

Tager man danskerbrillerne på, skal vi kigge mod makkerparret DEN 3388 med Nicklas Holt og Mads Larsen, som er bedst placerede danske besætning med en foreløbig 28. plads, mens det blandt de kvindelige besætninger er DEN 2556 Josefine Nøjgaard og Esther Houborg, der på en foreløbig 30. plads har haft den bedste dag.

Alt kan stadig ske

Med to dage endnu med kvalifikationskonkurrencer forud for finalesejladserne kan alt stadig ske, og de mange sejlere kan se frem til gode forhold de kommende dage med både sol og vind, som ser ud til at komme fra lidt skiftende retninger, så Aarhus Bugten sandsynligvis kommer til at leve op til sit ry som ”tricky”.