Nyheder ⌟

Garmin Round Denmark Race 2024: Eventyret er i gang!

Garmin Round Denmark Race er i fuld gang, og de første 24 timer har budt på spændende sejlads rundt om Danmarks kystlinje. Startskuddet lød i går ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, og med let vind i sejlernes ryg blev det en smuk og samlet start, hvor 19 både satte kurs mod Skagen.
4. august 2024

Garmin Round Denmark Race udfordrer deltagerne på en 650 sømil lang rute, der kræver både fysisk styrke, strategisk tænkning og teamwork. Sejlerne står over for alt fra det smukke Skagerrak til de mere trafikerede farvande i Øresund, alt imens de navigerer gennem uforudsigelige vejrforhold og tidevandsstrømme.

Palby Marine i front

At sejle rundt om Danmark giver en unik mulighed for at udforske landets kystlinje fra vandet og møde udfordringer, som kun det åbne hav kan tilbyde. Det er et eventyr, der bringer sejlerne tættere på naturen og hinanden, mens de deler deres passion for sejlads.

Efter et døgn på vandet har alle både, undtagen én, rundet Skagen og er nu på vej mod Øresund. I front ligger Palby Marine med Hansen Sailing Team, som deltager i Full Crew-klassen, sammen med båden RED, der konkurrerer i 2Star-klassen.

Rekord på vej?

Skipper Michael Møllmann og hans hold fra Hansen Sailing Team har en klar målsætning om at sætte rekorden på inshore-ruten, da de allerede holder rekorden på offshore-ruten. De to førende både er tæt fulgt af Tri, med Lars Kaempfe som skipper, på tredjepladsen, og Cheekytatoo, med Nicolas Manthos som skipper, på fjerdepladsen kun 10 sømil efter de to førende både.

God vind til alle

Generelt vil vinden det næste døgn øge en smule og stabilisere sig på omkring 7 – 10 m/s med vindstød op til 12 m/s og en vindretning fra omkring nordvest. Strømmen vil for hele perioden være sydgående.

Vi ser frem til de kommende døgn, hvor vi vil følge sejlernes kamp mod elementerne og hinanden. Uanset hvem, der krydser mållinjen først ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Følg racet her: https://tractrac.com/event-page/event_20240801_GarminRoun/2990

Se deltagerliste her: https://www.rounddenmarkrace.com/entries-24

For yderligere information: www.rounddenmarkrace.com