Nyheder ⌟

Nu går starten til det største 29er-VM nogensinde

Så er det kun et spørgsmål om timer, før de 500 deltagere ved dette års 29er-VM mødes for at dyste om medaljer. Én rekord er allerede sat: Aldrig før har så mange sejlere deltaget i et 29er-VM som i år i Aarhus.
1. august 2024

Den 1. august tager Aarhus Internationale Sejlsportscenter imod godt 500 af næste generations topsejlere, når VM i 29er-bådklassen går i gang. I alt er der tilmeldt 260 besætninger fra mere end 30 forskellige lande, som skal dyste om verdensmesterskabet på Aarhus Bugt.

I skrivende stund er de fleste deltagere allerede ankommet og i gang med de sidste forberedelser på land og til vands, før både og besætninger de næste par dage bliver officielt registreret og målt ind forud for åbningsceremonien på lørdag. Besøgende på promenaden yderst på Aarhus Ø kan derfor allerede nu fornemme, at det summer af begejstring og forventning, mens lyden af blafrende sejl i vinden markerer, at om lidt sker der noget stort.

Stærk dansk deltagelse på hjemmebane

Med seks dages sejladser (fra den 4. august og frem) bliver der rig mulighed for de mange to-personers besætninger til at vise, hvad de kan, frem til den 9. august, hvor dette års verdensmestre bliver kåret.
Danmark er stærkt repræsenteret, blandt andet med to besætninger fra Dansk Sejl-unions ungdomslandshold, og der er ingen tvivl om, at alle danskerne vil gøre deres for at nyde godt af, at de er på hjemmebane.

“Hjemmebane er altid helt specielt – det oplever vi jo lige nu, hvor de franske atleter nyder hjemmebane til OL. Derfor er det også godt, at de danske besætninger får denne oplevelse og international erfaring ved 29er VM i Aarhus,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som er partner ved VM’et.

Helt særlig stemning på havnefronten

Direktør i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Jon Koch Hansen, har glædet sig utrolig meget til at tage imod alle de unge sejltalenter, deres trænere og familier. Og efter lang tids forberedelse står han sammen med sit crew og en lang række frivillige fra bl.a. de fem sejlklubber i Smilets By nu klar til at sætte i gang:

”Solen skinner, vinden blæser, sejlerne smiler – ja, Aarhus viser sig fra sin allerbedste side i disse dage. Det er præcis ved en begivenhed som denne, at vores fantastiske sejlsportscenter med sin beliggenhed midt inde i byen viser, hvad det kan som ramme for store, internationale events. Der skal lyde en stor tak til Sport Event Danmark, Aar-hus Kommune, Salling Fondene og vores øvrige partnere for at gøre det muligt at af-holde et stort VM som dette her hos os.”

Han håber, at rigtig mange besøgende vil lægge vejen forbi Aarhus Ø og opleve den internationale og helt særlige stemning på havnefronten under 29er VM.