Årets første store test venter for den forsvarende verdensmester Anne-Marie Rindom og Anna Munch, når de fra den 21. februar tager hul på VM i Laser Radial 2020. Et mesterskab, der for Rindom kan give et fantastisk afsæt til sommerens OL i Tokyo.
Kan verdens bedste sejler anno 2019 fortsætte sejrsstimen, og kan det kaløvigske stortalent Anna Munch tage endnu et skridt mod verdenstoppen? Det er nogle af de spørgsmål, vi får svar på, når de danske Laser Radial-sejlere mellem 21. og 28. februar udfordrer de bedste i klassen ved VM i Melbourne, Australien.
De fleste øjne hviler formentlig på den regerende danske Europa- og Verdensmester Anne-Marie Rindom, der ser ud til at fortsætte 2020, hvor hun slap 2019. For få uger siden vandt hun således i overlegen stil et Europa Cup- og opvarmningsstævne i portugisiske Portimão.
Selv har Horsens-sejleren med bopæl Aarhus proklameret, at formen er god, men at det ultimative fokus er rettet mod sommerens OL i Tokyo. Det kan betyde en nedprioritering af VM. Omvendt ligger det dybt i en ægte sportskvinde altid at gå benhårdt efter sejren.
Munch presser på for godt VM-resultat
Også Anna Munch fra Kaløvig Bådelaug stiller til start i Australien med selvtillid i bagagen. Sejleren, der sidste år flirtede med top-10-placeringerne i flere af de store stævner, sluttede nemlig på en 11. plads blandt cirka 80 sejlere i Portimão.
Det seneste halve år er ifølge Anna Munch gået med at træne, arbejde med små detaljer og ’nørde’ teknikker. Hun glæder sig til at fyre den af på kapsejladsbanen i Melbourne og vise, at det hårde arbejde forud for sæsonstart har båret frugt, skriver hun via Facebook.
Anne Munch og træningspartner Anne-Marie Rindom er eneste danske repræsentanter for Danmark i VM 2020-feltet, som består af 110 sejlere fordelt på 41 forskellige nationer.
Sekundære danske placeringer i Laser Standard
Mens kvinderne i Laser Radial tripper ved startlinjen i Melbourne, har herrerne i Laser Standard afviklet deres VM i sidste uge. Her var aarhusianske Christian Guldberg Rost fra Egå en del af feltet sammen med Georg Philip Bunk Lauritsen fra KDY.
For Christian Guldberg Rost sluttede strabadserne i det sydlige Australien med en 27. plads i sølvfeltet, hvilket rakte til en samlet 69. plads i det 124 mand store lineup. Georg Philip Bunk Lauritsen endte som nr. 96.
Tyske Philipp Buhl blev verdensmester foran østrigske Matt Wearn på 2. pladsen og kroatiske Tonci Stipanovic på 3. pladsen.